C40 Reinventing Cities ve Yusuf Rıza Ofisleri

Reinventing Cities, dünya genelinde karbondan arındırılmış ve esnek kentsel yenilenmenin gelişimini hızlandırmayı amaçlayan küresel bir yarışmadır.  Yusuf Rıza Ofisleri projesinde uluslararası yatırımcılara ve fon kaynaklarına erişim konusunda aracı olacak  programda Türkiye’den sadece 2 proje yer almaktadır.

TARKEM olarak, Yusuf Rıza Ofisleri projemiz ile yer aldığımız programda, projenin bulunduğu Kestelli bölgesi Tarihi Kent Merkezi içinde gençler, sanatçılar, yeni nesil şirketler ve çalışanları için bir cazibe merkezi oluşturulması planlanan alt bölgedir. Kestelli Caddesi, günlük yaklaşık 200.000 ziyaretçisi olan Kemeraltı Çarşısı’nı besleyen ana girişlerden biridir.  Arazi şu anda otopark olarak kullanılmaktadır ve C40 Reinventing Cities yarışması sayesinde yenilikçi bir yaklaşımla geçmiş yıllardaki canlılığına kavuşması hedeflenmektedir.

Proje alanı iki parselden oluşmaktadır ve yaklaşık 3000 metrekarelik izin verilen toplam inşaat alanına sahiptir. Proje sahası 2019 yılında Yeniden Canlandırma Programı ve 2020 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilen İzmir Yeşil Kent Eylem Planı’na (GCAP) uygun olarak bölgedeki sosyal, kültürel ve girişimci değişim ve büyümeyi sağlayan yeni inşaatlara olanak sağlayan özel bir alan olarak ilan edildi .  Saha, bölgedeki en büyük boş arsadır ve İzmir’in tarihi bölgesindeki ilk LEED sertifikalı yeşil bina olmayı hedeflemektedir.


Bu yazıyı paylaş